Windows 7 tips & tricks

I denne artikel, har jeg samlet de tips vedr. Windows 7, som jeg er stødt på det sidste stykke tid - og som jeg vel og mærke har fundet anvendelige!

Jeg er dog 100% sikker på at der er mange flere end disse og skal nok fylde på, i det tempo jeg opdager dem - så bare hold øje...

 

Først; Tips vedr. den visuelle oplevelse og måde at bruge Win 7 på.
Ændre ikonstørrelsen på skrivebordet (kræver mus med scrollknap) Placér musen et vilkårligt sted på skrivebordet, og hold CTRL nede, mens du ruller med scroll-hjulet på musen. Nu vil ikonerne på skrivebordet skifte størrelse fra KÆMPE til MINI.
 
Skift imellem programmer på ny måde! Du kender sikkert ALT+TAB for at skifte imellem programmerne på Windows. Men med Windows 7, kan du nu også gøre det i 3D ved at holde Windowstasten nede og trykke på TAB!! Altså WIN+TAB...
Gennemgang af aktive programmer/vinduer i taskbar, med tastaturet. Tryk WIN+T for at aktivere taskbaren. Herefter kan du med piletasterne bevæge dig igennem de småvinduer/thumbnails.
Hurtig opstart af programmer som er "pinned" til taskbaren. Igen - windowstasten er nøglen... WIN+1 starter det første program i rækken, WIN+2 starter det næste etc...
Hurtigt kig på Skrivebordet Der er 2 muligheder for brug af denne. WIN+SPACE/Mellemrumstasten el. hold musen over (uden at klikke) den lille rektangulære klods yderst til højre på taskbaren.
Klikker du på den, minimeres alle vinduer naturligvis som vi kender det fra tidligere....
Brug for Cleartype skifttype optimering og/eller farve kalibrering af din skærm? Programmerne cctune.exe og dccw.exe er 2 små wizards, som fører dig igennem optimering af begge dele. MEGET anvendeligt, hvis du benytter en stor TV skærm el. lign som skærm til din PC. (og ja - det er der mange der gør! Fx. de mange MediaCenter brugere...)
Windows 7 "GodMode"  Det såkaldte "GodMode" er en mulighed for at etablere et "Super Kontrolpanel" ifa. en folder direkte på Skrivebordet i Win 7. Og det er en nem én af slagsen - du skal blot oprette en folder på Skrivebordet, som skal ´have navnet "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}". Gå efterfølgende ind i folderen - og Voila!

 

Tips til brug af andre funktioner.
Start program med Administrator rettigheder Man kan naturligvis altid højreklikke på genvejen til programmet, men en anden måde er at trykke CTRL+SHIFT (og holde dem nede) inden man klikker på genvejen. Så starter programmet med rettigheder som Administrator.
Start endnu en version af samme program Hvis et program allerede er startet og du bare klikker på det i taskbaren, så vil vinduet tilhørende programmet vise sig. MEN - prøv at holde SHIFT nede når du klikker på ikonet i taskbaren! Så får du startet en ny version af det samme program i stedet!
Brænding af .ISO filer uden brug af 3-parts software. Yep - bare dobbeltklik på ISO-filen, og du vil blive præsenteret for en lille applikation som hjælper dig videre. Hvis du ikke véd hvad en ISO-fil er, så har du ikke brug for dette tip! ;)
Få Windows Live Messenger tilbage i tray istedetfor at ligge som aktivt åbent program. Luk først Messenger. Derefter find programet som starter Messenger, msnmsgr.exe (ligger typisk i C:\Program Files\Windows Live\Messenger), højreklik på den og vælg Properties/Egenskaber og find fanen "Compatibility tab". Dérunder finder du “Run this program in compatibility mode for” og derunder vælger du Windows Vista fra listen. Klik OK og Messenger. Voila!

 

Senest ændret Mandag, 03 februar 2014 19:21
Log ind for at skrive kommentarer

Login or Registrer