Windows 7 - Virtual PC XP Mode, div. tips & tricks....

Hvis du benytter Windows 7, så har du måske hørt begreber som "XP Mode" el. "Virtual PC". Ifm. Windows 7. Dette er en måde hvorpå M$ tilbyder dig at kunne afvikle "gamle" (læs: ikke Win 7 kompatible) applikationer som virkede på tidligere operativsystemer til og med Win XP, men som ikke umiddelbart lader sig installere/afvikle på Windows 7.

Bemærk; XP Mode kan kun installeres, hvis du benytter Windows 7 Enterprise, Professional eller Ultimate!!

 

Du kan læse meget mere om Windows 7 XP Mode hos Microsoft, hvorfra du også kan hente både Virtual PC & XP Mode. Det er vigtigt at forstå, at begge er nødvendige for at afvikle XP Mode. Kort fortalt så installeres Microsoft produktet "Virtual PC", og derefter funktionen "XP Mode" som indeholder en Virtuel Windows XP skræddersyet til Virtual PC. I denne Windows XP kan du så installere dine gamle applikationer, som efterfølgende vil kunne startes direkte fra din Windows 7 desktop. Når de startes, så vil den virtuelle Win XP arbejdsstation først blive startet, og efterfølgende den applikation du har bedt om at få startet op. Det er natuligvis lidt langsommere at starte op, men efter opstart fungerer det i store træk på samme måde som hvis det var en fysisk maskine...

Men måske vil du mere end bare dette? I så fald har jeg herunder påbegyndt en lille linksamling til forskellige tips & tricks, som du forhåbentlig kan drage nytte af.

Har du behov for flere XP Mode Virtuelle PC på samme Windows 7 maskine? Så se her.
Har du i forvejen VMWare på din maskine, og vil gerne kunne benytte begge dele (dog ej samtidigt) Så se her.
Brug for at kunne afvikle Internet Explorer 6 (IE6) på Windows 7? Se her hvordan!

Senest ændret Mandag, 03 februar 2014 19:22

Relaterede artikler

Log ind for at skrive kommentarer

Login or Registrer