Kildehoj

Affotografering af materiale fra Odsherred i Holbæk amt,

samlet af Herløv Kildehøj.

 

Herløv Kildehøj var født i Aarhus 1909. Hans far kom fra Sonnerup ved Lumsås og hans mor fra Vig, derfor er den overvejende del af hans indsamlede materiale fra Odsherred.

Materialet sidder i ringbind og er for det meste i format A5 eller A4, desuden har han lavet et kartotek med kort i A7 størrelse.

Alt materiale i ringbind nr. 1 – 98 er affotograferet, der drejer sig om knapt 30.000 billeder.

I første omgang er materialet om lokaliteterne og et par bind om slægter behandlet og ordnet i PDF-filer. Det drejer sig om ringbind nr. 1-41, der indeholder ca. 14.900 billeder.

Materialet om lokaliteterne knytter sig til de enkelte matrikler og deres fæstere og ejere, men der er også andet materiale om personer og deres forhold, der kan være interessant for slægtsforskere.

Materialet er affotograferet i den rækkefølge, hvori det sidder i ring-bindene. Noget af materialet er lidt defekt og vanskeligt at læse, ligesom en del er skrevet på tyndt kopipapir og med gennemslag (karbonpapir).

Det er muligt for slægtsforskere med aner i Odsherred at udlede det der populært kaldes "kød på slægten" af disse første ringbind 1-41.

Materialet er fremstillet før internettet kom til verden og derfor er en del af materialet bl.a. afskrift af folketællinger vel nærmest overflødigt i dag, men alt er medtaget.

Det kræver en vis indsigt i slægtsforskning for at få det fulde udbytte af materialet ligesom man skal have tålmodighed til at gennemgå filerne for at finde interessante oplysninger om ens aner.

En indeksering ville gøre det mere brugervenligt, men det vil også være et stort arbejde at opbygge en sådan indeksering.

Når du trykker på "Indholdsfortegnelse" åbner et nyt vindue i Excel-format, i venstre side kan du vælge, hvilken billedfil du ønsker at se. Du skal væbne dig med en stor portion tålmodighed, da disse meget store billedfiler er længe om at blive åbnet i sin helhed.

Billedfilerne er affotograferet og venligst stillet til rådighed af Odsherreds Lokalarkiv.


Indholdsfortegnelse